Basarabia Pamant Romanesc

Basarabia Pamant Romanesc
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Wednesday, February 13, 2008

Patru ani fara Palosanu


Astazi se implinesc patru ani de la trecerea in nefiinta a fostului mare jucator si antrenor al echipei de rugby Universitatea Cluj, Alexandru Palosanu.

Considerat unul dintre cei mai valorosi sportivi ai Clujului, Palosanu a activat la Petrolul, Dinamo, CCA si Progresul. In 1962 s-a transferat la Stiinta Cluj, ca jucator-antrenor, unde avea sa se retraga dupa 28 de ani de activitate. A strans patru selectii in prima reprezentativa de rugby a tarii si a fost declarat cetatean de onoare al Clujului si antrenor emerit.

citynews.ro a stat de vorba cu Dan Palosanu, fiul fostei glorii a rugby-ului clujean, care a povestit cu dezinvoltura despre cariera tatalui sau. "A fost un om sociabil, i-a placut viata si si-a trait-o cum a crezut mai bine. A iubit mult sportul si i-a placut mult literatura. In Bucuresti, unde a copilarit, avea multi prieteni, printre care si actorii Ilarion Ciobanu si Sergiu Nicolaescu. Cu ultimul chiar a fost coleg la Petrolul", ne povesteste, vizibil emotionat, Dan.

Pana sa se "impace" cu mingea ovala, fostul international Palosanu a cochetat cu mai multe sporturi, printre care voleiul, baschetul si boxul. Dupa anii petrecuti la Petrolul, Dinamo, CCA si Progresul, Palosanu si-a finalizat studiile, terminand Facultatea de Litere din Bucuresti. I s-a oferit un post de dascal, insa in acelasi timp a fost ofertat de Stiinta Cluj. Nu a stat pe ganduri si a venit la echipa de la Poalele Feleacului unde avea sa-si petreaca cea mai lunga perioada din cariera: 28 de ani.

"Ii placea enorm sa lucreze cu oamenii si, mai presus de antrenor, a fost si un dascal. Si-a indrumat mereu jucatorii spre scoala si tinea mult la acest aspect. Nu este o concidenta ca fostii sai jucatori au ajuns medici, ingineri, parlamentari sau avocati", isi aminteste Dan Palosanu.
from citynews.ro

No comments: