Basarabia Pamant Romanesc

Basarabia Pamant Romanesc

Wednesday, February 13, 2008

Patru ani fara Palosanu


Astazi se implinesc patru ani de la trecerea in nefiinta a fostului mare jucator si antrenor al echipei de rugby Universitatea Cluj, Alexandru Palosanu.

Considerat unul dintre cei mai valorosi sportivi ai Clujului, Palosanu a activat la Petrolul, Dinamo, CCA si Progresul. In 1962 s-a transferat la Stiinta Cluj, ca jucator-antrenor, unde avea sa se retraga dupa 28 de ani de activitate. A strans patru selectii in prima reprezentativa de rugby a tarii si a fost declarat cetatean de onoare al Clujului si antrenor emerit.

citynews.ro a stat de vorba cu Dan Palosanu, fiul fostei glorii a rugby-ului clujean, care a povestit cu dezinvoltura despre cariera tatalui sau. "A fost un om sociabil, i-a placut viata si si-a trait-o cum a crezut mai bine. A iubit mult sportul si i-a placut mult literatura. In Bucuresti, unde a copilarit, avea multi prieteni, printre care si actorii Ilarion Ciobanu si Sergiu Nicolaescu. Cu ultimul chiar a fost coleg la Petrolul", ne povesteste, vizibil emotionat, Dan.

Pana sa se "impace" cu mingea ovala, fostul international Palosanu a cochetat cu mai multe sporturi, printre care voleiul, baschetul si boxul. Dupa anii petrecuti la Petrolul, Dinamo, CCA si Progresul, Palosanu si-a finalizat studiile, terminand Facultatea de Litere din Bucuresti. I s-a oferit un post de dascal, insa in acelasi timp a fost ofertat de Stiinta Cluj. Nu a stat pe ganduri si a venit la echipa de la Poalele Feleacului unde avea sa-si petreaca cea mai lunga perioada din cariera: 28 de ani.

"Ii placea enorm sa lucreze cu oamenii si, mai presus de antrenor, a fost si un dascal. Si-a indrumat mereu jucatorii spre scoala si tinea mult la acest aspect. Nu este o concidenta ca fostii sai jucatori au ajuns medici, ingineri, parlamentari sau avocati", isi aminteste Dan Palosanu.
from citynews.ro

1 comment:

Falvo said...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro